Μνήμες Μακράς Διάρκειας (LLM)

×

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /home/ngncgr/public_html/includes/menu.inc).

Το LLM αποτελεί μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα, που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με σωματική δραστηριότητα, μέσα σε ένα προηγμένο περιβάλλον υποβοηθούμενης διαβίωσης. Ο συνδυασμός νοητικής άσκησης με σωματική δραστηριότητα παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση της μεγάλης ηλικίας, βελτιώνοντας έτσι ενεργά την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων. 

Η πλατφόρμα του LLM αποτελείται από 3 διασυνδεδεμένες μονάδες, οι οποίες αλληλεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες του συστήματος:

  • τη Μονάδα Σωματικής Άσκησης (the Physical Training Component - PTC)
  • τη Μονάδα Νοητικής Άσκησης (the Cognitive Training Component - CTC)

Η μονάδα σωματικής άσκησης βασίζεται στην πλατφόρμα FitForAll η οποία υλοποιήθηκε απο το εργαστήριο ιατρικής πληροφορικής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το FitForAll είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών η οποία βοηθάει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση μέσα από μια καινοτόμα, χαμηλού κόστους πλατφόρμα ICT, όπως για παράδειγμα το Wii Balance Board.

Η μονάδα νοητικής άσκησης είναι σχεδιασμένη για την παροχή εξάσκησης μέσω εξειδικευμένου λογισμικού. Για τη διαδικασία εξάσκησης χρησιμοποιήθηκαν 2 λογισμικά: το BrainFitness και το Gradior. Η κοινοπραξία του LLM έχει αξιολογήσει και έχει επιλέξει με πολλή προσοχή το κατάλληλο λογισμικό για τις πιλοτικές δοκιμές στα πλαίσια του προγράμματος. Το λογισμικό προσαρμόστηκε γλωσσικά και λειτουργικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του προγράμματος και της κάθε εγκατάστασης πριν από την έναρξη των πιλοτικών δοκιμών του συστήματος LLM.