Μαθησιακές Δυσκολίες

×

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /home/ngncgr/public_html/includes/menu.inc).

Όταν κάποιος διαγιγνώσκεται με μαθησιακή δυσκολία σίγουρα στην αρχή ακούγεται τρομακτικό…Τι είναι αυτό; Θα γίνω καλά; Πως και πόσο θα επηρεάσει τη ζωή μου; Στις μέρες μας βέβαια η διάγνωση γίνεται συνήθως σε μικρή ηλικία οπότε και ο γονιός είναι αυτός ο οποίος αγωνιά τι θα σημάνει αυτό για το παιδί του.

Ως μαθησιακές δυσκολίες ορίζονται διαταραχές στην αντίληψη τόσο του γραπτού λόγου όσο και του προφορικού λόγου, στις μαθηματικές πράξεις , στην ικανότητα συγκέντρωσης , η στον συντονισμό κινήσεων. Αυτές οι δυσκολίες δεν επηρεάζουν το ίδιο όλα τα άτομα που πάσχουν από αυτές και πολλές φορές συνυπάρχουν σε ένα άτομο περισσότερες από μια μαθησιακές δυσκολίες. Πρέπει να τονίσουμε ότι το να έχει κανείς κάποια μαθησιακή δυσκολία δεν σημαίνει ότι πάσχει από νοητική υστέρηση!! Αυτά τα δυο δεν είναι αλληλένδετα , και μάλιστα πολλοί διάσημοι επιστήμονες όπως ο Αινστάιν έπασχαν από κάποιου είδους μαθησιακή δυσκολία.

Οι διαταραχές αυτές οφείλονται σε νευρολογικές βλάβες και συνήθως παρουσιάζονται εγγενώς στο άτομο, αλλά η εξέλιξη τους θα εξαρτηθεί από την διδασκαλία που θα λαβει, την έγκαιρη διάγνωση, την συνύπαρξη άλλων αισθητηριακών προβλημάτων κτλ.