Ανίχνευση Σχολικής Ετοιμότητας

×

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /home/ngncgr/public_html/includes/menu.inc).

Α' Τεστ Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας

(Τιμήθηκε με Βραβείο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για το έτος 2008)

Το Α΄ΤΕΣΤ χορηγείται από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Κέντρου Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος  που είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες του Α΄ΤΕΣΤ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ 2311-241875

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Α' ΤΕΣΤ.
Στην Ελλάδα σήμερα, το μοναδικό κριτήριο για την εγγραφή του παιδιού στην Α΄τάξη του Δημοτικού σχολείου,είναι η χρονολογική του ηλικία. Οι ειδικοί (γιατροί, νηπιαγωγοί, δασκάλοι) γνωρίζουν οτι η συμπλήρωση της ηλικίας από μόνη της δεν αποτελεί το διαβατήριο για την ομαλή εισαγωγή στην Α΄τάξη. Όπως είναι γνωστό, κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

TI EINAI TO TEΣΤ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ;

Είναι ένα απλό, ευχάριστο και σύντομο Προληπτικό Τεστ που απευθύνεται σε όλα τα φυσιολογικά παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, τα οποία θα πάνε στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου την επόμενη χρονιά. Ελέγχει κατά πόσο το παιδί έχει τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που απαιτείται προκειμένου να φοιτήσειι με επιτυχία και χωρίς δυσκολίες το Δημοτικό σχολείο.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ;

Με τον προληπτικό έλεγχο της Σχολικής Ετοιμότητας με το Α΄ΤΕΣΤ μπορούμε να προλάβουμε ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, οι οποίες είναι δυνατόν να οφείλονται σε αδιάγνωστες Δυσκολίες στην ομιλία, στην σύνθετη και συγκριτική σκέψη, στη γραφή, στην προσοχή και τη συμπεριφορά. Καταστάσεις, δηλαδή, που μπορούν να προληφθούν εάν οι γονείς είχαν λάβει προηγουμένως την κατάλληλη ενημέρωση και η διάγνωσή τους είχε τεθεί εγκαίρως.

ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ;

  • Παιδιά με δυσκολία στη συγκέντρωση της προσοχής τους
  • Παιδιά με μειωμένη οπτική αντίληψη
  • Παιδιά με υπερκινητικότητα
  • Παιδιά με διαταραχές στη συμπεριφορά
  • παιδιά με δυσκολίες στην προφορά λέξεων, φθόγγων και συλλαβών.